Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νιγηρίας (NCDC) ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.634 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τις 133.552.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι έξι ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής να φθάνει τους 1.613 νεκρούς, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα χθες, το NCDC ενημέρωσε ότι εντοπίστηκαν έξι ακόμα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού το οποίο ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο και θεωρείται πιο μολυσματικό και θανάσιμο.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν στις πολιτείες Ογκούν και Κουάρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Συνολικά, από το μεταλλαγμένο στέλεχος αυτό είναι γνωστό πως έχουν μολυνθεί επτά άνθρωποι στη χώρα.

Το μεταλλαγμένο στέλεχος B.1.1.7 έχει εντοπιστεί σε τουλάχιστον 70 κράτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και παρέμεινε συγκριτικά αλώβητη κατά το επιλεγόμενο «πρώτο κύμα» της πανδημίας, η Νιγηρία άρχισε να βιώνει έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού από τον Νοέμβριο και τις τελευταίες εβδομάδες μοιάζει να φθάνει σε κορύφωση της εξάπλωσης.

Κατά το NCDC, τους τελευταίους δύο μήνες καταγράφηκαν 405 θάνατοι εξαιτίας του COVID-19.

Οι αρχές αναμένουν να φθάσει στη χώρα μια πρώτη παρτίδα εμβολίων για τον νέο κορωνοϊό, συνολικά 16 εκατ. δόσεις, εντός Φεβρουαρίου.

Εν τω μεταξύ, τα δημόσια νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ολοένα μεγαλύτερες ελλείψεις οξυγόνου.

 

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης