Νιγηρία: Βομβίστρια αυτοκτονίας ανατινάχθηκε με μωρό στην πλάτη της

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017, 15:00
Νιγηρία: Βομβίστρια αυτοκτονίας ανατινάχθηκε με μωρό στην πλάτη της
Γυναίκα καμικάζι αυτοκτονίας, η οποία έφερε ένα μωρό στην πλάτη της, ήταν η δράστις της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε στις 13 Ιανουαρίου στη βορειοανατολική Νιγηρία (σ.σ.: όπου δρα η τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ), ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία είναι δύσκολο να συμπεράνει κανείς για το αν πρόκειται για μια νέα τακτική από την πλευρά της Μπόκο Χαράμ, ώστε να μπορούν οι βομβιστές αυτοκτονίας που χρησιμοποιεί να διεισδύουν σε μέρη που συχνάζουν άμαχοι χωρίς να γίνουν αντιληπτοί προτού εξαπολύσουν την επίθεσή τους.

«Σύμφωνα με την έκθεση που λάβαμε μετά την επίθεση στη Μανταγκάλι (στις 13 Ιανουαρίου), μία από τις γυναίκες βομβίστριες αυτοκτονίας είχε ένα μωρό στην πλάτη της» δήλωσε ο Σάαντ Μπέλο, ο συντονιστής της Υπηρεσίας στην Πολιτεία Ανταμάουα.

«Πρόκειται για μια μεμονωμένη περίπτωση και θα ήταν πρώιμο να βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα για να πούμε ότι η χρήση μωρών στις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας αποτελεί τακτική» πρόσθεσε.

Στις 13 Ιανουάριου δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από μια σειρά εκρήξεων σε ένα σημείο ελέγχου που διαχειρίζονταν τοπικοί κυνηγοί καθώς και σε μια στρατιωτική βάση και σε μια στάση λεωφορείου στην περιφέρεια της Μαντάγκαλι.

Στις 11 Δεκεμβρίου 2016, δύο κορίτσια περίπου επτά ετών πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν σε αγορά του Μαϊντουγκούρι, της πρωτεύουσας της πολιτείας Μπόρνο, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τουλάχιστον 17.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017, 15:07