Νιγηρία: Η αεροπορία βομβάρδισε χωριά που έχει καταλάβει η Μπόκο Χαράμ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015, 21:07
Νιγηρία: Η αεροπορία βομβάρδισε χωριά που έχει καταλάβει η Μπόκο Χαράμ
Η πολεμική αεροπορία της Νιγηρίας βομβάρδισε τέσσερα χωριά που έχουν καταλάβει οι ακραίοι ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ στα βορειοανατολικά της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Καμερούν, όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής και συγγενείς θυμάτων.

Μέχρι στιγμής είναι αδιευκρίνιστο πόσοι είναι οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς, οι οποίοι κράτησαν έξι ώρες την Κυριακή.

Κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι τα χωριά Ντούβου, Τζαράουα, Μαλούμ Μάτζα και Μούντου καταστράφηκαν ολοσχερώς στην επίθεση. «Είναι απίθανο να έχει επιζήσει κανείς στα χωριά αυτά, αν αναλογιστούμε τη σφοδρότητα των βομβαρδισμών», είπε ο Ίντρις Χασάν, από το γειτονικό χωριό Μαλαουάτζι. Ο Χασάν, μαζί με άλλους κατοίκους, έχουν καταφύγει στο Φοτόκολ, στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί άρχισαν το πρωί και συνεχίζονταν μέχρι αργά το απόγευμα. Οι μαχητές της Μπόκο Χαράμ είχαν καταλάβει τις κοινότητες αυτές, στην Πολιτεία Μπόρνο, αφού εκδιώχθηκαν από τις πόλεις Γκόουζα και Μπάμα. Με την άφιξη των ισλαμιστών, πολλοί κάτοικοι έφυγαν στο Τσαντ και στο Καμερούν, όμως πολλοί δεν πρόλαβαν να διαφύγουν. «Οι ένοπλοι της Μπόκο Χαράμ δεν άφησαν τους ανθρώπους να φύγουν από τα χωριά, έλεγαν ότι πρέπει να μείνουν και να πεθάνουν μαζί τους», είπε ο Γιαμάνι Μπούκαρ, χωρικός που μπόρεσε τελικά να το σκάσει το Σάββατο από τη Τζαράουα. Όσοι κρατούνταν όμηροι από τους ισλαμιστές είναι βέβαιο ότι σκοτώθηκαν μαζί τους, πρόσθεσε.

Σε άλλο χωριό της βορειοανατολικής Νιγηρίας, το Παμπούλα-Κουάμντα της Πολιτείας Ανταμάουα, οι ισλαμιστές σφαγίασαν με ματσέτες δέκα ανθρώπους, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015, 21:07