Τουλάχιστον δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν από σφαίρες το πρωί της Κυριακής στη Μανάγκουα, κατά τη διάρκεια πορείας πολλών χιλιάδων αντιπάλων του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγα, ανέφεραν μια γυναίκα που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας κι ένας φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το ένα από τα θύματα τραυματίστηκε στο χέρι από τα πυρά ενόπλων που κυκλοφορούσαν με τρία φορτηγάκια, ενώ η διαδήλωση έφθανε στο τέλος της, στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας της Νικαράγουας, διαπίστωσε ο φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας δεύτερος διαδηλωτής τραυματίστηκε σε άλλο σημείο της πορείας από σφαίρα, με αποτέλεσμα οι αντιπολιτευόμενοι να καταληφθούν από οργή και να καταστρέψουν τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας, ανέφερε μια γυναίκα που μίλησε σε δημοσιογράφους με καλυμμένο το πρόσωπό της.

«Ένοπλοι με κοκκινόμαυρες σημαίες (σ.σ. του κόμματος του προέδρου Ορτέγα) πυροβόλησαν στον αέρα μέσα από ένα φορτηγάκι», είπε η γυναίκα.

Δεκάδες άνδρες μονάδων αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας και οργανώσεων υποστηρικτών του προέδρου αναπτύχθηκαν κατόπιν στην περιοχή, ενώ οι διαδηλωτές κατέφυγαν σε ένα εμπορικό κέντρο.
Ως το απόγευμα της Κυριακής, οι αρχές της Νικαράγουας δεν είχαν κάνει κάποια ανακοίνωση για τα επεισόδια, που σημειώθηκαν την επομένη της εκδίωξης της αποστολής της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα από τη χώρα, η οποία πρόσφατα επέκρινε έντονα την κυβέρνηση για τις «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στην καταστολή των διαδηλώσεων των πολιτικών της αντιπάλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης