Περίπου 3.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από περιοχές περιμετρικά του ηφαιστείου Σαν Κριστόμπαλ στη Νικαράγουα, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου παρατηρείται αύξηση της δραστηριότητας στο συγκεκριμένο ηφαίστειο, με στάχτη και πυκνό καπνό να βγαίνουν μέσα από τον κρατήρα ύστερα από τρεις ισχυρές εκρήξεις. Οι πρώτες εικόνες από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία δείχνουν ολόκληρες περιοχές να έχουν καλυφθεί από πυκνό καπνό, κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις του Στρατού και της Αστυνομίας προκειμένου να διευκολύνουν την απομάκρυνση των κατοίκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Rosario Murillo, ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανό ο αριθμός των ανθρώπων, που θα κλιθούν να εγκαταλείψουν προσωρινά τα σπίτια τους, να φθάσει τους 20.000.

Το Σαν Κριστόμπαλ βρίσκεται περίπου 110 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, Μανάγκουα, κοντά στα σύνορα με την Ονδούρα. Έχει ύψος 1.745 μέτρων και είναι το υψηλότερο από μια σειρά ηφαιστείων που βρίσκονται σε οροσειρά της χώρας από την πλευρά του Ειρηνικού Ωκεανού. Η τελευταία μεγάλη έκρηξη είχε σημειωθεί το 2009, με τις Αρχές να προχωρούν τότε σε μαζικές εκκενώσεις περιοχών, οδηγώντας χιλιάδες ανθρώπους στα καταφύγια. Εν τω μεταξύ οι Αρχές της χώρας βρίσκονται ήδη σε επιφυλακή λόγω του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, στη γειτονική Κόστα Ρίκα.

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης