Στην απομάκρυνση 400 ανθρώπων, που ζουν σε κατοικίες πολύ κοντά στο ηφαίστειο Σαν Κριστόμπαλ, προχώρησαν την Τρίτη οι Αρχές στη Νικαράγουα, ύστερα από διαδοχικές εκρήξεις.

Πυκνός καπνός και στάχτη συνεχίζουν να βγαίνουν μέσα από τον κρατήρα, την ίδια στιγμή που δυνάμεις της Αστυνομίας και του στρατού βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να βοηθήσουν οποιονδήποτε έχει ανάγκη. Το μέτρο της εκκένωσης περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ζώνης 5 χλμ. απαγόρευσης μετακινήσεων περιμετρικά του ηφαιστείου. Παράλληλα, έχει δοθεί οδηγία στις αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν τις πτήσεις στο δυτικό τμήμα της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύζυγος του προέδρου της χώρας, Daniel Ortega, ανέφερε πως τουλάχιστον 15 εκρήξεις έχουν σημειωθεί από το βράδυ της Τρίτης.

«Οι εκρήξεις ήταν μικρές, ωστόσο έπρεπε να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για τον τοπικό πληθυσμό. Το ηφαίστειο εκτόξευσε τέφρα και στάχτη σε ύψος 2.500 μ.», εξήγησε η Rosario Murillo.

Το Σαν Κριστόμπαλ είναι το μεγαλύτερο ηφαίστειο στη Νικαράγουα, περίπου 135 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Μανάγκουα. Η τελευταία έκρηξη που είχε καταγραφεί ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο, αναγκάζοντας πάνω από 3.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video..

Διαβάστε επίσης:
Νικαράγουα: Εκκενώσεις περιοχών λόγω… ηφαιστείου, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012, 03:00

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης