«Νίκη της Αλ Κάιντα οι αραβικές εξεγέρσεις»

«Νίκη της Αλ Κάιντα οι αραβικές εξεγέρσεις»
Η οργάνωση Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (AQMI) δηλώνει σε μήνυμά της στο διαδίκτυο ότι οι εξεγέρσεις στις αραβικές χώρες είναι μια νίκη της Αλ Κάιντα, μετέδωσε αργά χθες Κυριακή το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων (SITE).

«Τα γεγονότα που συγκλονίζουν τον αραβικό κόσμο δεν είναι παρά ένας καρπός μεταξύ των καρπών του ιερού πολέμου στον οποίο ο σεΐχης (Οσάμα μπιν Λάντεν) έπαιξε πρωταρχικό ρόλο», τονίζει η AQMI στο μήνυμά της, εκφράζοντας παράλληλα λύπη για το θάνατο του αρχηγού της Αλ Κάιντα, ο οποίος σκοτώθηκε από ομάδα αμερικανών κομάντος στις 2 Μαΐου στο Πακιστάν.

«Μην κλαίτε γι αυτόν αλλά εξεγερθείτε και βαδίστε στα βήματά του, εξεγερθείτε και αντισταθείτε στην αμερικανική σιωνιστική άδικη επίθεση με όλη σας τη δύναμη και ενέργεια», προσθέτει το παρακλάδι στο Μάγρεμπ του τρομοκρατικού δικτύου στο μήνυμα που μεταδόθηκε σε φόρουμ καλώντας σε ιερό πόλεμο.

«Θα ακολουθήσουμε το δρόμο του, με αποφασιστικότητα και εντιμότητα. Θα πολεμήσουμε τους χριστιανούς και τους υπηρέτες τους, τους εβραίους και τους σιίτες τους, τους αποστάτες και τους ανθρώπους τους ώστε ο Αλλάχ να κρίνει ανάμεσα σε εμάς και αυτούς», επισημαίνει η AQMI.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011, 07:38