Ο υπερσυντηρητικός Ρικ Σαντόρουμ κέρδισε τις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που έγιναν το Σάββατο στη Λουιζιάνα, αλλά ο βασικός αντίπαλός του, ο Μιτ Ρόμνεϊ, παραμένει το μεγάλο φαβορί για να τεθεί απέναντι στον Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων, ο πρώην γερουσιαστής από την Πενσιλβάνια λαμβάνει ποσοστό 39% έναντι 30% του Ρόμνεϊ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λουιζιάνα είναι η ενδέκατη Πολιτεία που κερδίζει ο Σαντόρουμ, ο οποίος χαρακτήρισε «ιστορικές» τις εκλογές αυτές. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νιουτ Γκίνγκριτς έλαβε ποσοστό 22% ενώ ο Ρον Πολ περιορίστηκε στο 5%.

«Ο Ρόμνεϊ έκανε εντατική εκστρατεία εδώ, ξοδεύοντας πολλά χρήματα, όμως οι κάτοικοι της Λουιζιάνας δεν εντυπωσιάστηκαν από τα ψέματα και την αρνητική εκστρατεία: ψήφισαν ένα γνήσιο συντηρητικό», ανέφερε ο Σαντόρουμ, υιοθετώντας την άποψη της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος ότι ο Ρόμνεϊ είναι υπερβολικά μετριοπαθής.

Ο Ρόμνεϊ έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μέχρι σήμερα 560 εκλέκτορες από τους 1.144 που χρειάζεται για να εξασφαλίσει το χρίσμα στο Συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί στα τέλη Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Στη Λουϊζιάνα η μάχη των προκριματικών, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012, 04:48

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης