Νίκολας Μαδούρο: Θα βάλουμε τέλος στην εγκληματικότητα της χώρας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013, 23:19
Νίκολας Μαδούρο: Θα βάλουμε τέλος στην εγκληματικότητα της χώρας
Να δώσει τέλος στην εγκληματικότητα υποσχέθηκε σήμερα στο λαό της χώρας του, ο μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές της 14ης Απριλίου, Νίκολας Μαδούρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόβλημα της εγκληματικότητας της Βενεζουέλας είναι ένα από τα πλέον σημαντικά για την καθημερινότητα του κόσμου, με τα επίπεδά της να βρίσκονται οκτώ φορές πιο πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο.Σε μια μακροσκελή ομιλία του στο κέντρο του Καράκας και ενώπιον χιλιάδων οπαδών του, ο Μαδούρο δεσμεύτηκε να δώσει μέσα στα επόμενα έξι χρόνια να μια «απάντηση» στην «ανασφάλεια, την εγκληματικότητα, τη βία, την κατανάλωση ναρκωτικών και την καπιταλιστική κουλτούρα του θανάτου»

Ο σοσιαλιστής υποψήφιος, που επανέλαβε τη δέσμευσή του να σεβασθεί και να συνεχίσει στο ακέραιο την παρακαταθήκη του εκλιπόντος προέδρου Ούγκο Τσάβες, ανακοίνωσε πως από την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο αφοπλισμού των περιθωριακών προαστίων στις περιφέρειες των μεγάλων πόλεων της χώρας.

«Δεν είναι δυνατόν πλέον να υπάρχουν φονικά όπλα, αυτό πρέπει να τελειώσει! Δέσμευσή μας είναι να εξυγιάνουμε την κοινωνία της Βενεζουέλας. Αρκετά με τη βία! Να σταματήσουν οι επιθέσεις, οι απαγωγές, τα εγκλήματα!» πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες ανακοίνωσε τα επίσημα στοιχεία για τη βία στη χώρα. Ο δείκτης ανθρωποκτονιών το 2012 καταγράφεται αυξημένος, με 55 καταγεγραμμένες δολοφονίες ανά 100.000 κατοίκους, ο υψηλότερος μέσος όρος στη Λατινική Αμερική.

Eπιμέλεια : Παύλος Κιρκασίδης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013, 23:24