Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς και Ίβιτσα Ντάτσιτς, υπογράμμισαν ότι με την ταφή των οστών των μελών της βασιλικής οικογένειας Καρατζόρτζεβιτς, στον οικογενειακό τάφο στο Όπλενατς, διορθώνεται μία ιστορική αδικία και γίνεται ένα βήμα προς την ενότητα.

Οι κ.κ. Νίκολιτς και Ντάτσιτς ζήτησαν εθνική ενότητα και συμφιλίωση, ώστε να μην επαναληφθούν σφάλματα του παρελθόντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη χθεσινή τελετή ταφής των οστών του βασιλιά Πέτρου Β’ Καρατζόρτζεβιτς, της βασίλισσας Μαρίας, της βασίλισσας Αλεξάνδρας και του πρίγκιπα Αντρέι Καρατζόρτζεβιτς στην κρύπτη στο Όπλενατς στην κωμόπολη Τόπολα, ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Σερβίας τόνισαν ότι «ο σερβικός λαός δεν πρέπει να επιτρέψει διχασμούς και αδικίες», προσθέτοντας ότι «οι ιδεολογίες είναι πολλές, αλλά η Σερβία μία».

«Το παρελθόν δεν μπορεί να αλλάξει, αλλά τα λάθη σήμερα διορθώνονται. Γι’ αυτό είναι βασικό ο σερβικός λαός στο μέλλον να είναι ενωμένος και να μην κάνει λάθη» ανέφερε ο κ. Ντάτσιτς.

Ο κ. Νίκολιτς εκτίμησε ότι «με την επιστροφή των οστών μελών της βασιλικής οικογένειας στην πατρίδα διορθώθηκε μία μεγάλη αδικία και ότι την ιστορία του σερβικού λαού έχουν σημαδέψει εσωτερικές διαιρέσεις και ανθρώπινα θύματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης