Η εταιρεία που διαχειρίζεται το εστιατόριο της ιταλικής Γερουσίας έκανε γνωστό ότι από την αρχή του νέου έτους τα είκοσι άτομα που απασχολούνται σε αυτό, σερβιτόροι και μάγειρες, πρόκειται να απολυθούν και να παραπεμφθούν στο ταμείο ανεργίας.

Οι εργαζόμενοι τις τελευταίες ημέρες είχαν κλειστεί στις κουζίνες σε ένδειξη διαμαρτυρίας και βγήκαν μόνο όταν η διεύθυνση της Γερουσίας δήλωσε ότι θα δραστηριοποιηθεί, για να προσπαθήσει να αποτρέψει την αρνητική αυτή εξέλιξη. Το θέμα συνδέεται άμεσα με τις τιμές των εδεσμάτων και την επανεξέτασή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιταλικός Τύπος δημοσίευσε τον κατάλογο του εστιατορίου που πρόσφερε πλούσια γεύματα στους γερουσιαστές σχεδόν σε συμβολικές τιμές: μια μπριζόλα κόστιζε 2,50 ευρώ, ένα πιάτο με ρύζι και θαλασσινά 3,34 ευρώ, ένα φιλέτο λεμονάτο 2,76 ευρώ.

Βάσει υπολογισμών, τα μέλη της Γερουσίας κατέβαλαν μόνο το 13% του κόστους του εστιατορίου, ενώ το υπόλοιπο 87% καλυπτόταν από τους Ιταλούς φορολογούμενους.

Αν δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, με την αρχή του νέου έτους το άλλοτε υπερπολυτελές εστιατόριο της Γερουσίας της Ρώμης πρόκειται να κλείσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης