Μια ομάδα δικηγόρων που εκπροσωπούν το κράτος των ΗΠΑ υπέβαλε καταγγελία για παράβαση της δεοντολογίας εναντίον του δικηγόρου του Τραμπ, Rudy Giυliani, ζητώντας από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης να του αφαιρέσουν την άδεια δικηγορίας, μετά τις« προσπάθειες υπονόμευσης των εκλογών του 2020 και της διάδοσης ψεμάτων από τον Ντόναλντ Τραμπ περί απάτης στην καταμέτρηση των ψήφων», που οδήγησε στην ήττα του στις εκλογές.

Οι δικηγόροι, μέλη μιας μη κομματικής ομάδας που περιλαμβάνει πρώην δικαστές, γενικούς εισαγγελείς και ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, υπέβαλαν την επίσημη καταγγελία με την οποία κατηγορούν τον δικηγόρο και πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Giuliani, ότι «διέδωσε ψέματα εν γνώσει του για τα αποτελέσματα των εκλογών που κέρδισε ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν με διαφορά περισσότερων από 7 εκατομμυρίων ψήφων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι δικηγόροι έχουν νομική ευθύνη να επιβάλουν το κράτος δικαίου», δήλωσε ο Scott Harshbarger, πρόεδρος της ομάδας και πρώην γενικός εισαγγελέας της Μασαχουσέτης. «Πρέπει να υπάρχει λογοδοσία για κακή συμπεριφορά που είναι τόσο προφανής και συνεπής. Ο Giuliani ισχυρίστηκε ότι ο κ. Τραμπ ήταν θύμα, όταν ήταν αυτός που προσπαθούσε να φανατίσει δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανών ψηφοφόρων».

Ο Giuliani από την πλευρά του απάντησε ότι όλο αυτό γίνεται για να του «αφαιρέσουν το δικαίωμα στον ελεύθερο λόγο και στην υπεράσπιση του πελάτη του, Ντόναλντ Τραμπ, διότι δεν σκέφτονται καν το ενδεχόμενο να κάνουν λάθος»…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης