Ο νεαρός Νορβηγός, ο οποίος είναι ύποπτος ότι άνοιξε πυρ σε τζαμί στα περίχωρα του Όσλο το Σάββατο και επίσης ότι σκότωσε σε ξεχωριστό επεισόδιο την ετεροθαλή αδελφή του, απορρίπτει τις κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία που του προσάπτονται, δήλωσε σήμερα η δικηγόρος του.

Ο άνδρας, ο οποίος κατονομάστηκε από τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης ως ο 21χρονος Φίλιπ Μανσχάους κατηγορείται σε αυτό το στάδιο για απόπειρα ανθρωποκτονίας επειδή άνοιξε πυρ στο τζαμί Αλ Νουρ και για ανθρωποκτονία μετά την εύρεση του πτώματος της 17χρονης ετεροθαλούς αδελφής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις κατηγορίες εναντίον του μπορεί να προστεθεί και αυτή για «απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας», σύμφωνα με την αστυνομία.

«Μπορώ να το επιβεβαιώσω», δήλωσε στο AFP η δικηγόρος Ούνι Φρις, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις πληροφορίες που υπήρχαν ότι ο πελάτης της απορρίπτει τις κατηγορίες εναντίον του. «Δεν παραδέχεται καμία ενοχή», δήλωσε η δικηγόρος.

Ο ύποπτος αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή σήμερα στις 13:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδος) για να εξεταστεί αίτημα της αστυνομίας να τεθεί υπό προσωρινή κράτηση για μερικές εβδομάδες.Η αστυνομία έχει ζητήσει η διαδικασία αυτή να γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σάββατο το απόγευμα, ο νεαρός άνοιξε πυρ στο ισλαμικό κέντρο Αλ Νουρ στο Μπέρουμ, ένα προάστιο του Όσλο, προτού ακινητοποιηθεί από το ένα από τα τρία πρόσωπα που βρισκόντουσαν εκεί και παραδοθεί στην αστυνομία.

Μερικές ώρες αργότερα, η αστυνομία βρήκε στο σπίτι του το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας, η οποία αναγνωρίστηκε στη συνέχεια ότι ήταν η ετεροθαλής αδελφή του.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το θύμα ήταν κινεζικής καταγωγής και είχε υιοθετηθεί από την νυν σύντροφο του πατέρα του υπόπτου.

Χθες Κυριακή, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης της επίθεσης στο τέμενος έχει «ακροδεξιές απόψεις». «Έχει ξενοφοβικές θέσεις, ήθελε να σπείρει τον πανικό», δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας του Όσλο Ρούνε Σκιόλντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης