Η πρόσφατη καταγραφή των στοιχείων των ασθενών που έχουν νοσηλευθεί μέχρι στιγμής για τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1), αποδεικνύει ότι οι περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς υπέφεραν από κάποιο άλλο ιατρικό πρόβλημα, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Κέντρο για τον Έλεγχο των Λοιμώξεων (CDC).

Επιπλέον το 45% εξ αυτών δεν είχε κάποια εμφανή ασθένεια, όπως για παράδειγμα άσθμα, γεγονός που τους καθιστά περισσότερο ευάλωτους στο ιό Η1Ν1, δήλωσε η δόκτωρ Ανν Σούσατ, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου για Λοιμώξεις του Ανοσοποιητικού και του Αναπνευστικού του CDC. Η

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αμερικανική υγειονομική υπηρεσία κατέγραψε 1.400 ενήλικες και 500 παιδιά που νοσηλεύθηκαν σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία. Από τους ενήλικες οι περισσότεροι είχαν τουλάχιστον ένα παράγοντα κινδύνου, 26% έπασχαν από άσθμα, 10% από διαβήτη, 8% από κάποιο άλλο αναπνευστικό νόσημα, 7,7% από κάποια πάθηση του ανοσοποιητικού και το 6% ήταν γυναίκες σε περίοδο εγκυμοσύνης.

Τα περισσότερα από τα παιδιά που νόσησαν και νοσηλεύτηκαν επίσης αντιμετώπιζαν άλλα προβλήματα υγείας όπως δρεπανοκυτταρική αναιμία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης