Ο υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής Ζουέλι Εμκίζε ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 129 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 13.674 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός άνευ προηγουμένου αφότου η πανδημία του κορωνοϊού άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα στις αρχές Μαρτίου.

Ο Εμκίζε ανέλυσε κατά επαρχίες τον ημερήσιο απολογισμό: «Ένας θάνατος σημειώθηκε στο Βόρειο Ακρωτήριο, 26 στην Κουαζούλου-Νατάλ, 28 στο Ανατολικό Ακρωτήριο, 37 στη Χαουτένγκ και 37 στο Δυτικό Ακρωτήριο». Σύμφωνα με τον υπουργό, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας σε εθνικό επίπεδο έφθασε έτσι τους 3.720 νεκρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Χαουτένγκ ξεπέρασε το Δυτικό Ακρωτήριο και είναι πλέον η επαρχία όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης (81.546), διευκρίνισε ο Εμκίζε. Συνολικά οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί ανέρχονται σε 238.339.

Ο Ζουέλι Εμκίζε εξέφρασε πάντως ικανοποίηση για το γεγονός ότι τα τεστ που έχουν διενεργηθεί στη χώρα ξεπέρασαν πλέον τα 2 εκατομμύρια, γεγονός το οποίο χαρακτήρισε «τεράστιο επίτευγμα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης