Η Νότια Αφρική σχεδιάζει να αρχίσει τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 αυτών που είναι ηλικίας μεταξύ 35 και 49 ετών από την 1η Αυγούστου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας της χώρας Μαμολόκο Κουμπάγι-Νγκουμπάνε.

Η χώρα στοχεύει να χορηγεί τουλάχιστον 300.000 δόσεις εμβολίων κατά του COVID-19 την ημέρα ως τα τέλη Αυγούστου, διευκρίνισε επίσης σήμερα ο υψηλόβαθμος υγειονομικός αξιωματούχος Νίκολας Κρισπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Νότια Αφρική έχει απόθεμα περίπου 3,6 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων, οι οποίες επαρκούν για εμβολιασμούς 18 ημερών.

Ο Μαμολόκο Κουμπάγι-Νγκουμπάνε πρόσθεσε εξάλλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι οι ενδείξεις που υπάρχουν είναι ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην πολυπληθέστερη επαρχία της χώρας, την Γκαουτένγκ, κορυφώνεται.

Στην Γκαουτένγκ, τον οικονομικό πνεύμονα της χώρας, όπου βρίσκονται η διοικητική πρωτεύουσα Πρετόρια και το Γιοχάνεσμπουργκ, καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα του νέου κορωνοϊού κατά το σοβαρό «τρίτο κύμα» της επιδημίας του COVID-19 στη Νότια Αφρική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης