Συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στη Νότια Αφρική, όπου σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν τρεις νέοι θάνατοι και 247 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, δήλωσε χθες Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Ζουέλι Εμκίζε.

Στη μεγαλύτερη οικονομία της περιφέρειας καταγράφονται πλέον 90 θάνατοι εξαιτίας του COVID-19 και 4.793 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, διευκρίνισε ο υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με θλίψη ανακοινώνουμε άλλους τρεις θανάτους, δύο στο Δυτικό Ακρωτήριο και έναν στην Κουαζούλου-Νατάλ», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, υπογραμμίζοντας πως όλα τα θύματα είχαν υποκείμενες σοβαρές παθήσεις.

Οι διαγνωστικές εξετάσεις συνεχίζονται σε μαζική κλίμακα: είχαν γίνει συνολικά 178.470 τεστ ως χθες, 9.827 το προηγούμενο 24ωρο, σημείωσε ο Εμκίζε.

Ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε το νοτιοαφρικανικό κοινοβούλιο μέσω βιντεοδιάσκεψης ότι πλέον η επαρχία του Δυτικού Ακρωτηρίου μετατράπηκε στο επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα, με 1.737 κρούσματα μόλυνσης. «Καταγράφουμε αλλαγές καθημερινά» στην πορεία της πανδημίας, παρατήρησε ο Εμκίζε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης