Η Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων (JPC) κατήγγειλε το Σάββατο τον επικεφαλής του κόμματος της νοτιοαφρικανικής ριζοσπαστικής αριστεράς Τζούλιους Μαλέμα γιατί δημοσίευσε στο Twitter τον αριθμό του τηλεφώνου μίας δημοσιογράφου, η οποία έκτοτε έπεσε θύμα υβριστικών σχολίων και απειλών από υποστηρικτές της παράταξής του.

Σε ανακοίνωσή της η αμερικανική ΜΚΟ για την προάσπιση της ελευθερίας στον Τύπο εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία της» για την συμπεριφορά απέναντι στην ραδιοφωνική και τηλεοπτική παρουσιάστρια Καρίμα Μπράουν, αλλά «και για την ασφάλειά της εξαιτίας των απειλών που δέχθηκε μετά την κακόβουλη δημοσίευση του τηλεφώνου της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μαλέμα, επικεφαλής του Κόμματος των Μαχητών για την Οικονομική Ελευθερία (ΕFF), δημοσίευσε στο Twitter ένα σχόλιο και το τηλέφωνο της Μπράουν, την οποία κατηγορεί ότι είναι «καρφί» του κυβερνώντος Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου (ANC).

Μετά την πράξη του αυτή, η Μπράουν ισχυρίζεται πως κατακλύσθηκε από μηνύματα με ανησυχητικό περιεχόμενο από ψηφοφόρους του Μαλέμα, που πολλοί μάλιστα έφθασαν έως του σημείου να την απειλούν με βιασμό και στραγγαλισμό.

«Η εκλογική επιτροπή θα πρέπει να υπενθυμίσει EFF και στα υπόλοιπα κόμματα πως η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να απειλούν και τρομοκρατούν τους δημοσιογράφους δεν θα γίνει ανεκτή», προειδοποιεί η JPC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος ο Μαλέμα καταδίκασε τα πιο βάναυσα μηνύματα που εστάλησαν στη δημοσιογράφο, όμως ούτε ο ίδιος, ούτε και το κόμμα του δέχθηκαν να αποσύρουν τις κατηγορίες για την αμεροληψία της Μπράουν, η οποία εργάζεται στο ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο eNCA και τον ιδιωτικό ραδιοσταθμό του Γιοχάνεσμπουργκ 702.

Το μήνυμα του Μαλέμα στο Twitter αποσύρθηκε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης