Η Νότια Κορέα προχώρησε σήμερα στην αυστηροποίηση των κανόνων τήρησης κοινωνικών αποστάσεων στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του χειρότερου ξεσπάσματος της πανδημίας του νέου κορωνοϊού που βιώνει η χώρα, καθώς τα νέα κρούσματα του SARS-CoV-2 κατέγραψαν χθες ένα νέο αρνητικό ρεκόρ, με 1.615 μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Κορέας (KDCA).

Εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα του νέου κορωνοϊού και τη στασιμότητα στην εκστρατεία εμβολιασμού, ο τελευταίος ημερήσιος απολογισμός της πανδημίας ξεπέρασε κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ των 1.378 μολύνσεων της περασμένης Παρασκευής. Συστάδες μολύνσεων εξαπλώνονται ραγδαία σε ολόκληρη την πρωτεύουσα Σεούλ και σε γειτονικές περιοχές που τροφοδοτούνται από την παραλλαγή Δέλτα, τόνισε η KDCA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός Κιμ Μπου-κιουμ ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη η κυβέρνηση θα επιβάλει αυστηρότερους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με εξαίρεση ορισμένες νότιες περιοχές.

Η κυβέρνηση έχει επιβάλει από τη Δευτέρα το αυστηρότερο επίπεδο μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στη Σεούλ και γειτονικές της περιοχές για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η πανδημία, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των δύο ατόμων μετά τις 18:00 τοπική ώρα.

Η συνεχιζόμενη αύξηση των νέων κρουσμάτων τροφοδοτήθηκε εν μέρει από την εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, που αντιπροσώπευε το 30,7% όλων των νέων μολύνσεων που καταγράφηκαν από τις 4 έως τις 10 Ιουλίου και σχεδόν το 70% των πιο μεταδοτικών στελεχών, σύμφωνα με την KDCA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο κύμα κορωνοϊού έχει προκαλέσει λιγότερες περιπτώσεις σοβαρής νόσησης και θανάτους από ό,τι προηγούμενα κύματα, καθώς πολλοί από τους πιο ηλικιωμένους και περισσότερο ευάλωτους Νοτιοκορεάτες έχουν τώρα εμβολιαστεί κατά του Covid-19. Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων του νέου κορωνοϊού ανέρχεται πλέον σε 171.911, ενώ των θανάτων σε 2.048.

Ο ρυθμός εμβολιασμού έχει επιβραδυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες, με μόλις το 30,6% του πληθυσμού των 52 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, ενώ συγκρίσιμοι αριθμοί υπερβαίνουν το 60% σε πολλές άλλες προηγμένες χώρες, όπως η Βρετανία και η Σιγκαπούρη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης