Νότια Κορέα: Αμοιβή 360.000 ευρώ για τη σύλληψη του πλοιοκτήτη του Sewol

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014, 04:11
Νότια Κορέα: Αμοιβή 360.000 ευρώ για τη σύλληψη του πλοιοκτήτη του Sewol
Οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν αμοιβή ύψους σχεδόν 360.000 ευρώ για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του Γιου Μπιούνγκ-ουν, του ιδιοκτήτη της εταιρείας στην οποία ανήκε το επιβατηγό πλοίο Sewol που βυθίστηκε τον περασμένο μήνα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 300 άνθρωποι.

Το ποσό των 490 εκατομμυρίων γουόν, που προσφέρεται από τις αρχές για τη σύλληψη του Γιου, είναι δεκαπλάσιο σε σχέση με τα 50 εκατομμύρια που είχαν ανακοινωθεί αρχικά και είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο ως αμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη φυγόδικων.

«Είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει προσφερθεί ποτέ από τις αρχές ως ανταμοιβή», δήλωσε αξιωματούχος προσκείμενος στην υπόθεση. Ο Γιου καταζητείται καθώς κατηγορείται για κατάχρηση, αμέλεια και φοροδιαφυγή.

Οι αρχές προσφέρουν επίσης 100 εκατομμύρια γουόν για οποιαδήποτε πληροφορία οδηγήσει στη σύλληψη του ενός από τους γιους του. Ο άλλος πιστεύεται ότι βρίσκεται στις ΗΠΑ, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας η κόρη του Γιου συνελήφθη στη Γαλλία.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι υποθαλάσσιες έρευνες για τον εντοπισμό 16 ανθρώπων που εξακολουθούν να αγνοούνται. Οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες προκειμένου να ανοίξει μια δίοδος κοντά στην πρύμνη, όπου πιστεύεται πως βρίσκονται πολλοί από τους αγνοούμενους, ανακοίνωσε σήμερα η ακτοφυλακή.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014, 04:14