Στη Νότια Κορέα ανακοινώθηκε σήμερα, για τρίτη συναπτή ημέρα, ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων του SARS-CoV-2 από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού την 20ή Ιανουαρίου 2020, καθώς η χώρα πλήττεται από το λεγόμενο τέταρτο κύμα.

Η χώρα της Ασίας κατέγραψε 1.378 κρούσματα του SARS-CoV-2 και άλλους δύο θανάτους ασθενών με τον COVID-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη Νότια Κορέα έφθασε μέχρι στιγμής τους 2.038 νεκρούς επί συνόλου 166.722 μολύνσεων, κατά τους αριθμούς της Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Κορέας (KDCA).

Είναι η πρώτη φορά που χώρα καταγράφει πάνω από 1.200 κρούσματα για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες. Σύμφωνα με την KDCA, ο ρυθμός αναπαραγωγής του ιού (R0) αυξήθηκε σε 1,34 χθες, από 1,29 την προηγουμένη.

Ο πρωθυπουργός Κιμ Μπου-κιουμ ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τα μέτρα στη Σεούλ και στα περίχωρά της θα γίνουν αυστηρότερα από τη Δευτέρα, με τους πολίτες να καλούνται να μείνουν σπίτι, τη λειτουργία των σχολείων να αναστέλλεται, απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων άνω των δύο προσώπων μετά τις 18:00, των πορειών και άλλων εκδηλώσεων, το κλείσιμο νάιτκλαμπ και μπαρ. Τα μέτρα θα εφαρμοστούν στη Σεούλ, στην επαρχία Κιόνγκι, που την περιβάλλει, και στην Ιντσόν για δύο εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τους συνολικά 52 εκατ. κατοίκους της Νότιας Κορέας, το 30% και κάτι έχει λάβει μια πρώτη δόση εμβολίων για τον COVID-19, ωστόσο μόνο το 11% έχει λάβει και τη δεύτερη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης