Ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας, ο Τσονγκ Σιέ-γκιούν, προειδοποίησε σήμερα εναντίον του εφησυχασμού όσον αφορά την τήρηση των μέτρων κοινωνικής απόστασης που εφαρμόζονται για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, καθώς τα κρούσματα του SARS-CoV-2 που επιβεβαιώθηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες ήταν τα περισσότερα των τελευταίων σχεδόν 40 ημερών.

Το περασμένο Σάββατο, η κυβέρνηση στη Σεούλ αποφάσισε να χαλαρώσουν κάποια από τα περιοριστικά μέτρα την τρέχουσα εβδομάδα, θεωρώντας πως τίθεται πλέον υπό έλεγχο το τρίτο κύμα της πανδημίας, που είχε φθάσει στην κορύφωσή του στα τέλη Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως οι μολύνσεις αυξήθηκαν αλματωδώς μέσα σε μόλις τρία εικοσιτετράωρα και ξεπέρασαν χθες τις 600 για πρώτη φορά έπειτα από 39 ημέρες, αφού ήρθη η απαγόρευση λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων και δόθηκε η δυνατότητα στα εστιατόρια να εξυπηρετούν πελάτες για άλλη μια ώρα, ως τις 22:00.

Για τον Τσονγκ, υπάρχουν ενδείξεις εφησυχασμού ως προς την τήρηση των μέτρων. Στηλίτευσε το γεγονός ότι νυχτερινά κέντρα ανοίγουν στις 05:00 και μία περίπτωση που πολίτες έκαναν πάρτι σε ξενοδοχείο μετά το πέρας της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

«Χαλαρώσαμε τα μέτρα για να βοηθήσουμε τις μικρές επιχειρήσεις να σώσουν το βιός τους, όχι για να αφήσουμε τα γκέμια του ιού», δήλωσε σε οργισμένο τόνο ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που αναμεταδιδόταν τηλεοπτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το τρίτο κύμα δεν τέλειωσε, ορισμένοι ειδικοί μάλιστα προειδοποιούν για δυνητικό τέταρτο κύμα τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο (…) δεν είναι ώρα για εφησυχασμό», επέμεινε.

Η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας (KDCA) ανέφερε ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη επιβεβαιώθηκαν 621 κρούσματα του SARS-CoV-2, από 457 την προηγουμένη και λιγότερα από 400 το τελευταίο διάστημα. Εν μέρει, ωστόσο, η αύξηση αποδίδεται στο ότι έγιναν περισσότερα τεστ μετά την εορταστική περίοδο για το σεληνιακό νέο έτος.

Οι Αρχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού καθώς φοβούνται έξαρση των μολύνσεων μετά την περίοδο των διακοπών για το νέο σεληνιακό έτος, καθώς εκατομμύρια Νοτιοκορεάτες ταξίδεψαν για να δουν συγγενείς ή να επισκεφθούν αξιοθέατα.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην ασιατική χώρα έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 1.538 νεκρούς εξαιτίας του COVID-19 (+4 σε 24 ώρες) επί συνόλου 84.946 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης