Η Νότια Κορέα θα κάνει «ό,τι είναι απαραίτητο» για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του κοροναϊού και θα σταθεροποιήσει τις χρηματοοικονομικές αγορές, δήλωσε αμέσως μετά την επιβεβαίωση του τέταρτου κρούσματος του ιού στη χώρα.

«Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες και να ελαττώσει τις επιπτώσεις στην οικονομία» είπε συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών, Χονγκ Ναμ-κι, κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη πως η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει τις προσπάθειες για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού χρησιμοποιώντας τα κονδύλια έκτακτης ανάγκης από τον προϋπολογισμό, συμπεριλαμβανομένων και κονδυλίων 20,8 δισεκατομμυρίων γουόν (17,8 εκατομμυρίων δολαρίων), η διάθεση των οποίων υπάρχει σε σχετική πρόβλεψη για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιπτώσεων έκτακτης ανάγκης.

Η Νότια Κορέα το 2015 κατάρτισε έναν συμπληρωματικό προϋπολογισμό, προκειμένου να βοηθήσει την οικονομία της να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης