Νότια Κορέα: Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τον εμβολιασμό του πληθυσμού

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020, 05:29
Νότια Κορέα: Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τον εμβολιασμό του πληθυσμού

Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού που εντοπίστηκαν το προηγούμενο 24ωρο στη Νότια Κορέα παρέμειναν κάτω από τα 1.000 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας (KDCA), γεγονός που αποδίδεται κυρίως στο ότι έγιναν λιγότερα τεστ το Σαββατοκύριακο, αλλά και στην επιβολή αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων, που παρατάθηκαν για άλλη μία εβδομάδα.

Επιβεβαιώθηκαν 808 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, οι 787 εξαιτίας μετάδοσης στην κοινότητα, με το σύνολό τους να φθάνει τις 57.680 περιπτώσεις. Σε τρεις από τις περιπτώσεις που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων στις πύλες εισόδου της ασιατικής χώρας διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για μεταλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού, το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία και θεωρείται ακόμα πιο μολυσματικό.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 11 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 819 νεκρούς. Ο δείκτης θνητότητας βρίσκεται στο 1,42%.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση αυξήθηκε στους 295 (+2 από την προηγουμένη).

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες προκειμένου να εμβολιαστεί ο πληθυσμός για τον νέο κορωνοϊό, καθώς η κυβέρνηση επικρίνεται για το σχέδιο που έχει παρουσιάσει, ιδίως για το χρονοδιάγραμμα: προβλέπεται ότι η ανοσοποίηση θα ξεκινήσει κάποια στιγμή το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ σε άλλα κράτη, όπως οι ΗΠΑ, οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ.ά., ο εμβολιασμός βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Ο σάλος για το σχέδιο της κυβέρνησης αύξησε το ποσοστό των πολιτών που εκφράζουν αρνητική γνώμη για τον πρόεδρο Μουν Τζε-ιν στο 60%, επίπεδο χωρίς προηγούμενο, κατά στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Realmeter.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Xinhua

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020, 05:29