Νότια Κορέα: Η Σεούλ αντιδρά στους δασμούς των ΗΠΑ

Νότια Κορέα: Η Σεούλ αντιδρά στους δασμούς των ΗΠΑ
Η Νότια Κορέα θα «χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα» που έχει στη διάθεσή της για να αντιδράσει στην απόφαση που πήρε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα και στο εισαγόμενο αλουμίνιο, τόνισε ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Οικονομικών Κιμ Ντονγκ-γιον.

«Θα καταστήσουμε σαφές ποια είναι η στάση μας» ανέφερε ο Κιμ κατά τη διάρκεια μιας συνόδου την Κυριακή στη Σεούλ. Η νοτιοκορεατική κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει «όλα τα πιθανά μέσα για να αντιδράσει στα μέτρα των ΗΠΑ για τους δασμούς στα μέταλλα και θα κάνει μια ολόπλευρη προσπάθεια» συμπλήρωσε ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Οικονομικών, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η Ουάσινγκτον άφησε να εννοηθεί την Παρασκευή ότι υπάρχει περιθώριο για να γίνουν κι άλλες εξαιρέσεις από τους δασμούς που αποφασίστηκε να επιβληθούν την Παρασκευή, εν μέσω πιέσεων από τους συμμάχους της και των προσπαθειών μελών του αμερικανικού Κογκρέσου να επηρεάσουν την κυβέρνηση να μετριάσει τα μέτρα, μία ημέρα αφότου ο Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή τους.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας θα αποφασίσει εάν η χώρα θα ενταχθεί στη νέα συμφωνία για τις ελεύθερες εμπορικές συναλλαγές στην περιοχή του Ειρηνικού μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018, σημείωσε ο Κιμ.

Ένδεκα χώρες, ανάμεσά τους η Ιαπωνία και ο Καναδάς, υπέγραψαν τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου την Πέμπτη -χωρίς τις ΗΠΑ-, κάτι που, σύμφωνα με έναν υπουργό, είχε σκοπό να στείλει ένα μήνυμα εναντίον του προστατευτισμού και των εμπορικών πολέμων.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018, 05:36