Ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης, Μάικ Πενς, βρέθηκε στη διπλανή θέση με την αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, κατά την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος στην τελετή έναρξης των Αγώνων βρισκόταν σε πολύ κοντινή θέση με την αδελφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιο Γιονγκ, και τον επικεφαλής του κράτους της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ναμ.

Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν συμμετέχει στην ολυμπιακή αποστολή της χώρας της και είναι το πρώτο μέλος από τον «στενό πυρήνα» της οικογένειας που βρίσκεται στη διακυβέρνησή της, το οποίο επισκέπτεται τη Νότια Κορέα μετά από τον πόλεμο των δύο την περίοδο 1950-1953. Σημειωτέον ότι βρίσκεται στη λίστα των ΗΠΑ με τα άτομα που ευθύνονται για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λαϊκή Δημοκρατία.

Η κα Κιμ υπολογίζεται ότι είναι 30 χρονών, τέσσερα χρόνια μικρότερη από τον αδελφό της. Η παρουσία της στη Νότια Κορέα θεωρείται ως ένα σημάδι ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν κυριολεκτεί, όταν μιλάει για βελτίωση των διμερών σχέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε-Ιν αντάλλαξε χειραψία με την Κιμ στην τελετή έναρξης.
Οι Αγώνες πραγματοποιούνται σε μία περίοδο έντασης στην κορεατική χερσόνησο, με αφορμή το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

Ο κ. Μουν τόνισε ότι ελπίζει η έναρξη των Χειμερινών Αγώνων να μείνει στην Ιστορία ως: «Η μέρα που ξεκίνησε η ειρήνη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης