Νότια Κορέα: Ρεκόρ ημερήσιων περιστατικών Covid-19

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021, 06:44
Νότια Κορέα: Ρεκόρ ημερήσιων περιστατικών Covid-19

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ 5.352 νέων περιστατικών της Covid-19 μέσα σε 24 ώρες και 70 θανάτους, ενώ τα συνολικά εννέα περιστατικά της παραλλαγής Όμικρον επιβεβαιώθηκαν στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η Κορεατική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA).

Χθες, Παρασκευή, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως άνθρωποι που επισκέπτονται εστιατόρια, κινηματογράφους και άλλους δημόσιους χώρους θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Μειώνει επίσης σε έξι άτομα το όριο για τις ιδιωτικές συγκεντρώσεις στη μείζονα περιοχή της Σεούλ, από 10 που είναι σήμερα, και σε οκτώ από 12 για όσους κατοικούν εκτός της πρωτεύουσας, αρχής γενομένης από μεθαύριο, Δευτέρα.

Το ποσοστό των νοσηλειών αυξάνεται γρήγορα εξαιτίας σοβαρών περιπτώσεων της Covid-19 και χθες βρίσκονταν σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσσταηση 752 ασθενείς, σύμφωνα με την KDCA.

Η Νότια Κορέα επιβεβαίωσε επίσης τρία ακόμη περιστατικά της Όμικρον, ανεβάζοντας το σύνολό τους σε εννέα αφού ένα πλήρως εμβολιασμένο ζευγάρι διαγνώστηκε θετικό στην παραλλαγή αφού έφθασε την περασμένη εβδομάδα από τη Νιγηρία.

Για να αντιμετωπίσουν τη νέα παραλλαγή, οι Αρχές ανακοίνωσαν χθες, Παρασκευή, πως για δύο εβδομάδες θα υπάρχει υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών για όλους τους επιβάτες που φθάνουν στη χώρα, βάζοντας τέλος στην εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων που ίσχυε μέχρι τώρα.

Η Νότια Κορέα έχει εμβολιάσει πλήρως το 91,7% του ενήλικου πληθυσμού της. Από την αρχή της πανδημίας και μέχρι τώρα έχει ανακοινώσει 467.907 περιστατικά της Covid-19 και 3.809 θανάτους.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021, 06:44