Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν 248 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 το προηγούμενο 24ωρο, με το σύνολο των περιπτώσεων να ανέρχεται πλέον σε 19.947.

Ο ημερήσιος αριθμός παρέμεινε κάτω από τα 300 κρούσματα, όμως οι επιβεβαιωμένες μολύνσεις συνεχίζουν να αυξάνονται κατά τριψήφιο αριθμό ανά 24 ώρες από τις 14 Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μέσα στις τελευταίες 18 ημέρες έχει φθάσει τις 5.177, εξαιτίας εστιών στη Σεούλ και στην περιβάλλουσα επαρχία Κιόνγκι.

Η ιχνηλάτηση των μολύνσεων έδειξε πως η διασπορά οφειλόταν σε λειτουργίες μιας πρεσβυτεριανής εκκλησίας στη Σεούλ και τη μαζική διαδήλωση στο κέντρο της πρωτεύουσας στις 15 Αυγούστου, στην οποία πήραν μέρος συντηρητικοί πολιτικοί, οργανώσεις πολιτών και μέλη της εκκλησιαστικής οργάνωσης.

Από τα νέα κρούσματα, τα 91 είναι κάτοικοι της Σεούλ, 79 διαμένουν στην επαρχία Κιόνγκι, ενώ δέκα επιβεβαιώθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλος ένας ασθενής υπέκυψε στον COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας στη Νότια Κορέα να φθάνει τους 324 νεκρούς. Ο δείκτης θνητότητας ανέρχεται στο 1,63%.

Στον αντίποδα, 70 ασθενείς κρίθηκε ότι ανάρρωσαν πλήρως και τους δόθηκαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία, με τον αριθμό των ανθρώπων που θεωρείται ότι αποθεραπεύτηκαν να φθάνει τις 14.973. Ο δείκτης αποκατάστασης ανέρχεται στο 75,06%.

Από τις 3 Ιανουαρίου, οι αρχές της Νότιας Κορέας έχουν διενεργήσει τεστ σε 1,93 εκατ. ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης