Οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 501 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν άλλοι δύο ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 2.015 νεκρούς επί συνόλου 155.572 μολύνσεων. Ο δείκτης θνητότητας έχει περιοριστεί στο 1,30%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των κρουσμάτων υποχώρησε αισθητά από τα 614 της προηγουμένης, αλλά αυτό αποδίδεται κυρίως στο ότι έγιναν λιγότερα τεστ το Σαββατοκύριακο. Ο ημερήσιος μέσος όρος των επιβεβαιωμένων μολύνσεων την τελευταία εβδομάδα διαμορφώθηκε στα 581.

Τα κρούσματα σημειώθηκαν κυρίως στη Σεούλ (179) και στην επαρχία Κιόνγκι, που την περιβάλλει (157), ενώ 29 εντοπίστηκαν στη διάρκεια ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Εξάλλου ανάμεσα στους ανθρώπους που διαγνώστηκε ότι μολύνθηκαν το προηγούμενο 24ωρο ήταν 11 στρατιωτικοί των ΗΠΑ που είναι ανεπτυγμένοι στη χώρα και δύο μέλη οικογενειών τους. Τα μέλη της αμερικανικής δύναμης Κορέας που έχουν μολυνθεί από τον ιό έφθασαν έτσι τα 932.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφότου άρχισε η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης στη Νότια Κορέα, την 26η Φεβρουαρίου, έχει χορηγηθεί τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων για την COVID-19 σε 15,29 εκατ. ανθρώπους έως τώρα, εκ των οποίων πάντως μόνο οι 4,64 εκατ. έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης