Η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Κορέας (KDCA) ανακοίνωσε σήμερα ότι έως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 αυξήθηκαν κατά 205.

Είναι η πρώτη φορά που οι μολύνσεις από τον κορvνοϊό ξεπέρασαν το όριο των διακοσίων από τον Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως προς την κατανομή των κρουσμάτων, τα 166 οφείλονταν σε εντόπια μετάδοση, ενώ 39 εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που έφθασαν στη νοτιοκορεατική επικράτεια από το εξωτερικό. Πάνω από το 65% των κρουσμάτων εντοπίζονται στην πρωτεύουσα Σεούλ και την πυκνοκατοικημένη επαρχία Κιόνγκι, που την περιβάλλει.

Άλλοι 4 ασθενείς υπέκυψαν χθες εξαιτίας του COVID-19, σύμφωνα με την KDCA.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα της ανατολικής Ασίας έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 492 νεκρούς επί συνόλου 28.338 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές της Νότιας Κορέας άρχισαν χθες να επιβάλλουν σε όσους δεν φορούν μάσκες σε δημόσιους κλειστούς χώρους — νάιτκλαμπ, εμπορικά κέντρα, θεματικά πάρκα, κομμωτήρια — πρόστιμα ύψους έως και 100.000 γουόν (περίπου 76 ευρώ), ενώ οι διαχειριστές των χώρων αυτών αντιμετωπίζουν πολύ βαρύτερα πρόστιμα, ύψους ως και 3 εκατομμυρίων γουόν (2.286 ευρώ).

Η κυβέρνηση του προέδρου Μουν Τζε-ιν διεξάγει διαπραγματεύσεις με φαρμακευτικές εταιρείες για την αγορά εκατομμυρίων δόσεων υποψηφίων εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Σκοπός της είναι να εμβολιαστεί το συντομότερο, πιθανόν ακόμη και μέσα στη χρονιά, το 60% του πληθυσμού της Νότιας Κορέας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης