Πολυήμερες σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες στη Νότια Κορέα, εξαιτίας των οποίων τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, άλλοι 13 αγνοούνται και πάνω από χίλιοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ανακοίνωσαν οι νοτιοκορεάτικες αρχές σήμερα.

Οι 13 θάνατοι οφείλονταν σε ξαφνικές κατολισθήσεις λάσπης και στο γεγονός ότι αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από χείμαρρους, σύμφωνα με αξιωματούχους, οι οποίοι διευκρίνισαν πως έχουν καλυφθεί από τα νερά των πλημμυρών πάνω από 57.000 στρέμματα εκτάσεων με καλλιέργειες, τμήματα αυτοκινητοδρόμων και σημαντικές γέφυρες, ακόμα και μέσα στην πρωτεύουσα Σεούλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν έχει συγκαλέσει σήμερα κατεπείγουσα συνεδρίαση συναρμοδίων αξιωματούχων για την αντιμετώπιση της κρίσης, μία ημέρα αφότου απαίτησε από τα στελέχη της κυβέρνησής του και από τις τοπικές αρχές να καταβάλουν τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες για να αποτραπούν περαιτέρω απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Συνεργεία κατάφεραν να αντλήσουν τα νερά των πλημμυρών και να αποδώσουν ξανά στην κυκλοφορία μέρος του οδικού δικτύου και γέφυρες κατά μήκος του ποταμού Χαν που είχαν πλημμυρίσει, και σε μέρος του κέντρου της Σεούλ, γεγονός που προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος και ζημιές σε υποδομές, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Στη γειτονική Βόρεια Κορέα, κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη σφοδρές βροχοπτώσεις κατά τόπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, που δεν κατονόμασε, το Γιονάπ μετέδωσε ότι την κατάσταση πιθανόν επιδείνωσε το γεγονός πως οι βορειοκορεατικές αρχές αποφάσισαν να σηκώσουν θυρίδες ρύθμισης της ροής των υδάτων σε φράγμα κοντά στα σύνορα, χωρίς η Πιονγκγιάνγκ να προειδοποιήσει τη Σεούλ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης