Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ πολλά άτομα αγνοούνται μετά τον φονικό τυφώνα που έπληξε τα ξημερώματα της Πέμπτης, το νότιο τμήμα της Νότιας Κορέας.

Πρόκειται για τον τυφώνα Μίταγκ, τον έβδομο κατά σειρά που πλήττει φέτος την κορεατική χερσόνησο, ο οποίος προκάλεσε ισχυρούς ανέμους, έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρες και κατολισθήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια 60χρονη γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή μέσα στο ίδιο της το σπίτι έπειτα από κατολίσθηση του εδάφους, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Εν τω μεταξύ, περίπου 600 διασώστες προσπαθούν να εντοπίσουν άλλους τρεις ανθρώπους οι οποίοι παρασύρθηκαν από την κατολίσθηση.

«Μια τεράστια ποσότητα χώματος και λάσπης κατρακύλησε για εκατοντάδες μέτρα και καταπλάκωσε μέσα σε δευτερόλεπτα ένα σπίτι και ένα εστιατόριο», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Άλλος ένας μάρτυρας ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «βρισκόμουν στην αποθήκη του εστιατορίου όταν άκουσα ένα υπόκωφο κρότο και έτρεξα να βγω έξω. Όταν βγήκα είδα πως το γειτονικό σπίτι είχε εξαφανιστεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης