Το βλέμμα του στις αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο της Novartis στη χώρα μας έχει στραμμένο ο ξένος Τύπος. Τα διεθνή Μέσα εστιάζουν στα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης αναφέροντας πως η σχετική δικογραφία έχει μεταφερθεί ήδη στη Βουλή με εντολή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. 

Washington Post

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για επίσημους δεσμούς» της ελληνικής κυβέρνησης με το σκάνδαλο της Novartis κάνει λόγο σε σχετικό της δημοσίευμα η Washington Post.

«Η κυβέρνηση της Ελλάδας δήλωσε τη Δευτέρα ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι ανώτεροι πολιτικοί από την προηγούμενη κυβέρνηση συμμετείχαν σε υπόθεση δωροδοκίας στο σκάνδαλο της Novartis» αναφέρει στο άρθρο της η Washington Post ενώ στη συνέχεια εστιάζει στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης και του αναπληρωτή υπουργού, που τόνισαν εξερχόμενοι από το Μαξίμου το βράδυ της Δευτέρας, πως πρόκειται για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους».

Σύμφωνα με το άρθρο σε δήλωση που εστάλη στο The Associated Press από την Novartis αναφέρεται: «Γνωρίζουμε τις εκθέσεις των ΜΜΕ σχετικά με τις επιχειρηματικές μας πρακτικές στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με αιτήματα από τοπικές και ξένες αρχές. Η Novartis δεν έχει λάβει κανενός είδους κατηγορητήριο ή κλήτευση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

The Times

«Οι Έλληνες πρώην πρωθυπουργοί αρνούνται τη συμμετοχή τους σε υποτιθέμενο σκάνδαλο δωροδοκίας» είναι ο τίτλος του άρθρου των The Times στο οποίο έχουν φωτογραφία του πρώην υπηρεσιακού πρωθυπουργού, Π. Πικραμμένου.

The Local:

«Έλληνες εισαγγελείς κατά της διαφθοράς ζήτησαν από το κοινοβούλιο να παραδώσει όλα τα αρχεία που σχετίζονται με την υποτιθέμενη δωροδοκία, υπό το πρίσμα της υποψίας εμπλοκής των πρώην υπουργών, οι οποίοι βρισκόταν στην εξουσία από το 2006 έως το 2015 – προτού τεθεί η κυβέρνηση στην εξουσία» αναφέρει η The Local και παράλληλα επισημαίνει εστιάζοντας στις αποκαλύψεις σχετικά με τη χώρα μας:

«Οι δικαστές ξεκίνησαν επίσης δίωξη διαφθοράς εναντίον του διευθυντή στο ελληνικό υποκατάστημα της Novartis, ο οποίος απαγορεύθηκε να εγκαταλείψει τη χώρα».

Independent Balkan News Agency

«Το αρχείο της υπόθεσης Novartis – Η κυβέρνηση, η ΝΔ και η έρευνα» είναι ο τίτλος με τον οποίο η Independent Balkan News Agency αναφέρεται στις αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο της Novartis.

Euractiv.com



«Μια έρευνα σχετικά με τις παράνομες πρακτικές της Novartis στην Ελλάδα, άνοιξε το κουτί της Πανδώρας στην ελληνική πολιτική, καθώς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ονόμασαν δέκα πρώην μεγάλους από κόμματα της αντιπολίτευσης ως στόχο της έρευνας» επισημαίνει το Euractiv αναφερόμενο σε δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου.

Και ο ιταλικός Tύπος ασχολείται με το σκάνδαλο Novartis στην Ελλάδα

Συγκεκριμένα στην εφημερίδα «ilfattoquotidiano», δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Ελλάδα, αρχεία του FBI σχετικά με τη νομιμότητα της Novartis. Δέκα εμπλεκόμενοι, μεταξύ των οποίων πρώην υπουργοί και πρώην πρωθυπουργοί».

«Έγγραφα των αμερικανών αποκαλύπτουν τα ονόματα των πολιτικών οι οποίοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο έλαβαν εκατομμύρια προκειμένου να ενισχύσουν την Ελβετική εταιρεία στην ελληνική αγορά φαρμάκου», συνεχίζει η εφημερίδα.

Στο άρθρο που υπογράφει ο ιταλός δημοσιογράφος Francesco de Palo, αναφέρονται τα ονόματα του Γιάννη Στουρνάρα, του Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Άδωνι Γεωργιάδη, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Αντώνη Σαμαρά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης