Αρκετές δυτικές χώρες περιμένουν από το Κίεβο να παραδοθεί στους Ρώσους για να «να λυθούν τα δικά τους προβλήματα» είπε σε συνέντευξη του ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Συχνά με ρωτούν δυτικοί υπουργοί εξωτερικών, πόσο θα κρατήσουμε. Ρωτάνε αυτό, αντί να ρωτήσουν τι άλλο πρέπει να γίνει ώστε να νικήσουμε τον Πούτιν το συντομότερο δυνατόν. Εγώ αντιλαμβάνομαι από αυτό ότι όλοι περιμένουν από εμάς να πέσουμε και τότε τα προβλήματά τους να εξαφανιστούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κουλέμπα σημείωσε επίσης ότι αρκετές δυτικές χώρες είναι έτοιμες να δεχτούν την παράδοση της Ουκρανίας, που θα περιλαμβάνει και την απώλεια εδαφών, παρότι το Κίεβο έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συμφωνήσει ποτέ σε κάτι τέτοιο.

Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι είχε αναφέρει τον Ιούνιο ότι δυτικές χώρες τον πιέζουν για μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης, ακόμα κι αν αυτή είναι αντίθετη με τα συμφέροντα της χώρας του. «Όλοι μας πιέζουν για κάποιο αποτέλεσμα, το οποίο βέβαια δεν θα ικανοποιεί εμάς, ενώ αυτοί κοιτάζουν τα δικά τους πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα», είχε πει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης