«Οι δημόσιες δαπάνες δεν θα περικοπούν»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013, 18:01
«Οι δημόσιες δαπάνες δεν θα περικοπούν»
Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες περικοπές των κρατικών δαπανών ή να μειωθεί ο αριθμός των υπουργείων από τα 39 που είναι σήμερα, αφού θεωρεί ότι τα οφέλη τέτοιων μέτρων όσον αφορά στην τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης θα ήταν επουσιώδη.

«Όλα τα δυνατά μέτρα περιστολής των δημοσιονομικών εξόδων έχουν ήδη ληφθεί και η μείωση του αριθμού των υπουργείων ενδέχεται να δυσχεράνει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να μειώσει τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες» ανέφερε η Ρουσέφ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Folha de Sao Paulo».

Η πρόεδρος της Βραζιλίας επέμεινε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γκίντου Μάντεγκα «θα παραμείνει εκεί όπου βρισκόταν πάντοτε: στο Υπουργείο Οικονομικών».

Επικριτές του Μάντεγκα ζητούν να παραιτηθεί, καθώς υποστηρίζουν πως οι προσπάθειές του να αναζωογονήσει την οικονομική ανάπτυξη έχουν αποτύχει και ότι έχει πλήξει την αξιοπιστία και την πίστη στην ορθότητα του πλαισίου πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Παράλληλα, η Ρουσέφ υπερασπίστηκε τις πολιτικές της, σημειώνοντας ότι ο πληθωρισμός συνεχίζει να βρίσκεται υπό έλεγχο, η εργατική δύναμη αυξάνεται, τα μέτρα για τη μείωση του χρέους το έχουν φέρει σε σχεδόν ιστορικό χαμηλό και ότι οι επενδύσεις σε πεδία-κλειδιά αυξάνονται, αν και αργά.

«Αναπτυσσόμαστε ακόμη, παρά το ότι αντιμετωπίζουμε μια καταιγίδα» τόνισε.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013, 18:08