Μέσω μιας τετρασέλιδης επιστολής, στην οποία περιγράφει αναλυτικά τις «επιτυχίες» του κατά τη διάρκεια της θητείας του ως επικεφαλής του Eurogroup, o Γερούν Ντάισελμπλουμ ζητεί την υποστήριξη των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών, προκειμένου να παραμείνει στο τιμόνι του συμβουλίου για τα επόμενα δυόμισι χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών «διαφημίζει» τις επιδόσεις του, επισημαίνοντας τη συμβολή του στην αντιμετώπιση της κρίσης που μαστίζει την Ευρώπη.

«Δημιουργήθηκαν μηχανισμοί σταθεροποίησης, τράπεζες διεσώθησαν, πέντε χώρες εξασφάλισαν προγράμματα χρηματοδοτικής βοήθειας, το πλαίσιο διακυβέρνησής μας ενισχύθηκε, τη στιγμή που οι αγορές έθεταν υπό αμφισβήτηση το μέλλον του ευρώ» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Αναφερόμενος στις ενέργειές του για την αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος, ο επικεφαλής του Eurogroup υπογραμμίζει: «Έπειτα από εντατικές διαβουλεύσεις, τον Φεβρουάριο, το Eurogroup κατέληξε σε συμφωνία για την επέκταση του δεύτερου προγράμματος στήριξης με την ελληνική κυβέρνηση. Επί του παρόντος, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των θεσμικών οργάνων και της Ελλάδας σχετικά με την τρέχουσα επανεξέταση είναι σε εξέλιξη. Το Eurogroup συμμετέχει και θα συνεχίσει να συμμετέχει βαθιά σε αυτή τη διαδικασία, και έχει εκφράσει τη σταθερή δέσμευσή του για την παροχή επαρκούς στήριξης προς την Ελλάδα, όσο αυτή τιμά τις δεσμεύσεις της εντός του συμφωνημένου πλαισίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Ντάισελμπλουμ επισημαίνει την επιτυχία του κυπριακού προγράμματος:

«Σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, το Eurogroup υποστήριξε την Κύπρο με ένα πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας με ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Οι έλεγχοι των κεφαλαίων έχουν πλέον αρθεί, η καταθετική βάση έχει σταθεροποιηθεί και η χώρα υπερέβη τον δημοσιονομικό στόχο για το 2014. Επιπλέον, η Κύπρος επέστρεψε σε ρυθμούς ανάπτυξης κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την επιστολή απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στο «μαϊμού» – πτυχίο που αναφερόταν στο βιογραφικό του επικεφαλής του Eurogroup, το οποίο ουδέποτε απέκτησε.

Συγκεκριμένα, στο βιογραφικό του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών, αναγράφονταν –μεταξύ άλλων – και πτυχία από το University College Cork. Ωστόσο, το ίδιο το πανεπιστήμιο, το 2013, διέψευσε τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η τετρασέλιδη επιστολή του προέδρου του Eurogroup:




Επιμέλεια: Μανώλης Φουσκολαγουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης