Τα πυρά του κατά του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξαπέλυσε ο ηθοποιός, Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Μεταξύ άλλων τον κατηγόρησε πως με την πολιτική του έχει στόχο να «συρρικνώσει» τις τέχνες.

Ο διάσημος ηθοποιός δήλωσε πως ο Τραμπ με τις απαγορεύσεις στη μετανάστευση ίσως να γίνει η αιτία που θα εμποδιστεί να έρθει στο Χόλιγουντ «ο επόμενος Τσάρλι Τσάπλιν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιταλικής καταγωγής ηθοποιός σημειώνεται πως παρακολουθούσε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη με θέμα τη μετανάστευση, στην οποία γιορταζόταν το έργο του μεγάλου κωμικού, όταν έκανε αυτή την αναφορά με στόχο τον Τραμπ.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ως στόχο να περικόψει τα προγράμματα για τις τέχνες, επιβάλλοντας τις «διχαστικές πολιτικές σκοπιμότητές» του.

Ο Ντε Νίρο εστίασε στο πρόσφατο σχέδιο του Τραμπ να καταργήσει το Εθνικό Κληροδότημα για τις Τέχνες, την Εταιρεία Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και το Εθνικό Κληροδότημα για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, με τους τρεις οργανισμούς πάντως να γλυτώνουν προς το παρόν το λουκέτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στους διάσημους τους οποίους παρακολούθησαν την εκδήλωση ήταν η Μέριλ Στριπ, ο Μάρτιν Σκορσέζε, ο Χάρβει Καιτέλ, ο Μάικλ Ντάγκλας, ο Μπεν Στίλερ και ο Σον Πεν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης