Ντιμπέιτ για το χρίσμα των σοσιαλιστών στη Γαλλία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017, 06:20
Ντιμπέιτ για το χρίσμα των σοσιαλιστών στη Γαλλία
Ο σκληροπυρηνικός Γάλλος σοσιαλιστής Μπενουά Αμόν φάνηκε πιο πειστικός σε πιθανούς ψηφοφόρους σε τηλεοπτική αναμέτρηση χθες με τον πρώην πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς, λίγες μέρες πριν από τον δεύτερο γύρο προκριματικών εκλογών για να αναδειχθεί ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe.

Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της BFM TV λίγο μετά τη λήξη της τηλεμαχίας, έδειξε ότι το 60% των ερωτηθέντων θεώρησε τον Αμόν πιο πειστικό, σε σύγκριση με το 37% που έκρινε ότι ο Βαλς κέρδισε τις εντυπώσεις.

Ο Αμόν, πρώην υπουργός Παιδείας ο οποίος αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση του Βαλς το 2014 για διαφορές του με την οικονομική πολιτική, κέρδισε τον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών την Κυριακή, ενώ ο Βαλς ήρθε δεύτερος.

Ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τον δεύτερο γύρο την Κυριακή, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ουδείς από τους δύο σοσιαλιστές έχει πολλές ευκαιρίες να επιβιώσει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας τον Απρίλιο ή Μάιο.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017, 09:08