Ένας λευκός αστυνομικός στο Τσάρλεστον, στη Β. Καρολίνα των ΗΠΑ αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο, καθώς βίντεο τον εμφανίζει να πυροβολεί στην πλάτη και να σκοτώνει έναν άοπλο Αφροαμερικανό, όταν εκείνος επιχειρεί να διαφύγει.

Ήδη το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών και Πολιτικών Δικαιωμάτων του Αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τη δολοφονία του 50χρονου Αφροαμερικανού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Πολιτικών Δικαιωμάτων και το γραφείο του εισαγγελέα στη Νότια Καρολίνα θα συνεργαστεί με το FBI κατά την έρευνα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα υπό το πρίσμα των αποδεικτικών στοιχείων και των κατά περίπτωση εξελίξεων» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του Αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο αστυνομικός Michael T. Slager, 33 ετών, ισχυρίστηκε την Τρίτη ότι φοβήθηκε για τη ζωή του, καθώς ο Αφροαμερικανός, όπως υποστήριξε, τού έκλεψε τη συσκευή taser που είχε πάνω του. Ωστόσο το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους New York Times, το οποίο τράβηξε περαστικός, δείχνει τον αστυνομικό να πυροβολεί τον Αφροαμερικανό οκτώ φορές πισώπλατα, την ώρα που εκείνος αποπειράται να διαφύγει, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις ότι τον απείλησε.

Τo περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο έπειτα από μία σειρά παρόμοιων δολοφονιών με ρατσιστικά κίνητρα, τα οποία σημειώθηκαν σε Ν. Υόρκη, Κλίβελαντ, Φέργκιουσον και αλλού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αστυνομικός που με βάση την κατηγορία για εν ψυχρώ δολοφονία μπορεί να καταδικαστεί στη θανατική ποινή ή κάθειρξη 30 ετών οδηγήθηκε ήδη στο κέντρο κράτησης του Τσάρλεστον Κάουντι.

Προσοχή! Το βίντεο-ντοκουμέντο περιέχει πολύ σκληρές εικόνες:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης