Ντόναλντ Τραμπ: Η μεταναστευτική μας πολιτική βασίζεται στην κοινή λογική

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017, 00:55
Ντόναλντ Τραμπ: Η μεταναστευτική μας πολιτική βασίζεται στην κοινή λογική
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπεραμύνθηκε σήμερα της μεταναστευτικής του πολιτικής, η οποία όπως δήλωσε βασίζεται στην «κοινή λογική».

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό, ο Ντόναλντ Τραμπ επέμεινε ότι «πρέπει να χτίσουμε σύνορα», επιτρέποντας την είσοδο στις ΗΠΑ «σε εκείνους που μπορούν να αγαπήσουν την χώρα μας».

«Επιθυμούμε να έχουμε μια πολιτική ανοιχτών συνόρων για αυτούς τους ανθρώπους (σ.σ. όσους αγαπούν τις ΗΠΑ) αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την είσοδο στην χώρα στους λάθους ανθρώπους», πρόσθεσε και συνέχισε: «Δεν θα επιτρέψω αυτό να συμβεί υπό την προεδρία μου, οι πολίτες της χώρας μας το θέλουν αυτό… Είναι μια στάση κοινής λογικής».Ο κ. Τριντό από την πλευρά του ανέφερε ότι «συνεχίζουμε την ανοικτή πολιτική μας στην υποδοχή προσφύγων, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας μας», σημειώνοντας ότι ο Καναδάς έχει υποδεχτεί περίπου 40.000 πρόσφυγες τα τελευταία χρόνια.

Ο Καναδός πρωθυπουργός όμως αρνήθηκε να σχολιάσει την μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ τονίζοντας ότι «το τελευταίο πράγμα που οι Καναδοί θέλουν, είναι να παραδώσω μαθήματα σε μια άλλη χώρα για τον τρόπο διακυβέρνησής της».

Τη Δευτέρα, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι το εφετείο θα πρέπει να επανεξετάζει πλήρως την απόφαση αναστολής εφαρμογής του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του κ. Τραμπ, πριν από την διεξαγωγή περαιτέρω διαδικασιών από τον ομοσπονδιακό δικαστή του Σιάτλ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017, 01:09