«Το μήνυμα που στέλνω προς την Άγκελα Μέρκελ, είναι ότι πρέπει να σώσουμε την Ελλάδα. Πρέπει να υιοθετήσουμε τα ευρωομόλογα και να αποδείξουμε ξεκάθαρα ότι υπερασπιζόμαστε το ευρώ» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, γραμματέας του ιταλικού, κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Μπερσάνι, έχει καταστήσει σαφές, απευθυνόμενος και στους Ιταλούς, ότι «πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν, για να στηριχθεί η Ελλάδα». Μάλιστα, είχε σημειώσει χαρακτηριστικά: «Ντρέπομαι για τον τρόπο που συμπεριφέρεται η Ευρώπη στην Ελλάδα. Μπορεί κανείς να επιβάλει την λιτότητα σε μια χώρα, αλλά δεν μπορείς να την σκοτώσεις και να σφαγιάζεις απλούς ανθρώπους. Δεν μπορούμε να συνδράμουμε σε μια τέτοιου είδους σφαγή. […]Αυτοί που έκαναν κηρύγματα περί ηθικής, κέρδισαν από τα ελαττώματα και έβγαλαν χρήματα από το ελληνικό χρέος. Δεν μπορείς να σφάζεις έτσι απλούς ανθρώπους γιατί οι έλληνες είναι ευρωπαίοι. Είναι ώρα η Ευρώπη να ξαναβρεί τα χαρακτηριστικά αλληλεγγύης της και από τις προοδευτικές δυνάμεις να υψωθεί μια ισχυρή φωνή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει ότι δύναται, να προσπαθήσει, ώστε να φτάσει μέχρι εκεί που μπορεί. Από το σημείο εκείνο και πέρα, όμως, θα πρέπει να σηκώσει το βάρος και να παρέμβει η Ευρώπη, παραδείγματος χάρη το Eurogroup. Διότι οι Έλληνες είναι αδέλφια μας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της ιταλικής κεντροαριστεράς, «η Γερμανία πρέπει να καταλάβει παράλληλα, ότι πολλές στρατηγικές που προτάθηκαν μέχρι τώρα, βάζουν σε δύσκολη θέση τις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση, όπως την Πορτογαλία, την Ιταλία και πολύ περισσότερο την Ελλάδα. Νομίζω ότι το Βερολίνο μπορεί να προσφέρει μια μεγαλύτερη συμβολή στην ανάκαμψη της Ευρώπης, διότι θα έπρεπε να υπολογίσει ότι οι περισσότερες εξαγωγές του, γίνονται προς τις χώρες της Ένωσης».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης