Ο Τραμπ δηλώνει ότι δεν τον πειράζει αν δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019, 19:33
Ο  Τραμπ δηλώνει ότι δεν τον πειράζει αν δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι δεν τον πειράζει αν δοθεί στη δημοσιότητα το αναμενόμενο πόρισμα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, ο οποίος ερευνά εδώ και δύο χρόνια τις υποψίες για συνέργεια ανάμεσα στο επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και την Μόσχα.

Ο Μάλερ αναμένεται να στείλει σύντομα την έκθεσή του στον υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ. Ο νόμος δίνει στον εκάστοτε υπουργό Δικαιοσύνης την ευχέρεια να καθορίζει ο ίδιος το μέρος των πορισμάτων ειδικών εισαγγελέων που θα δώσει στη δημοσιότητα. Ο Μπαρ είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια της ακρόασης στην Γερουσία για την επικύρωση του διορισμού του ότι είναι πιθανόν να συντάξει την δική του έκθεση για το Κονγκρέσο και να μην επιδώσει την έκθεση του Μάλερ στο σύνολό της.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δήλωσε ότι δεν έχει ιδέα πότε ο Μάλερ θα παραδώσει την έκθεσή του, προσθέτοντας "Καμία σύμπραξη, καμία σύμπραξη" και "θα δούμε αν είναι δίκαιη".

Σε ερώτηση αν θα πρέπει να επιτραπεί οι πολίτες να διαβάσουν την έκθεση, ο Τραμπ απάντησε: "Δεν με πειράζει".

"Ας δημοσιευθεί, ας την δει ο κόσμος, αυτό εναπόκειται στον υπουργό Δικαιοσύνης...και θα δούμε τι θα συμβεί", πρόσθεσε.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε πριν δύο εβδομάδες σχεδόν ομόφωνα ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα ζητώντας να παραδοθεί στο Κογκρέσο και στη δημοσιότητα το πόρισμα Μάλερ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019, 19:33