Ανατροπή σημειώνεται στην υπόθεση θάνατου του ετεροθαλή αδερφού του Κιμ Γιονγκ Ουν. Οι δικηγόροι για δύο γυναικών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του δήλωσαν σήμερα ότι τα χαμηλά επίπεδα ενζύμων στο αίμα του μπορεί να έχουν προκληθεί από κάποια ηπατική νόσο ή από λήψη ορμονικών χαπιών και όχι από το χημικό δηλητήριο.

Σημειώνεται πως η 25χρονη Ινδονήσια Σίτι Αισυάχ και η 28χρονη Βιετναμέζα Ντοάν Τι Χουόνγκ κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν τον Κιμ Γιονγκ-ναμ στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στις 13 Φεβρουαρίου, ρίχνοντας στο πρόσωπό του τον τοξικό νευρο-παραλυτικό παράγοντα VX που στις ΗΠΑ είναι απαγορευμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της δίκης οι δύο γυναίκες υποστήριξαν την αθωότητά τους,τονίζοντας ότι νόμιζαν πως συμμετείχαν σε μια φάρσα τηλεοπτικής εκπομπής. Εάν καταδικαστούν είναι αντιμέτωπες με θανατική ποινή.

Ο Νορ’ ασικίν Οτμάν, χημικός παθολόγος στο νοσοκομείο της Κουάλα Λουμπούρ, μιλώντας στο δικαστήριο υποστήριξε ότι το δείγμα αίματος που έλαβαν από το θύμα, έδειξε χαμηλά επίπεδα χολινεστεράσης -το ένζυμο το οποίο είναι απαραίτητο για τη μετάδοση των νευρικών παλμών στον άνθρωπο- κάτι το οποίο μπορούσε να σημαίνει έκθεση στον νευρο-παραλυτικό παράγοντα VX.

Παράλληλα,  συμφώνησε με τη γραμμή υπεράσπισης των δύο γυναικών, ότι τα χαμηλά επίπεδα ενζύμων μπορεί να οφείλονται και σε κάποια ηπατική νόσο ή στη λήψη γυναικείων ορμονών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία για την δολοφονία του Κιμ Γιονγκ-ναμ, θεωρεί υπόπτους και τέσσερις Βορειοκορεάτες για τους οποίους έχει εκδώσει κόκκινη προειδοποίηση στην Ιντερπόλ (την διεθνή ειδοποίηση που προηγείται ενός εντάλματος σύλληψης) αλλά δεν τους έχει συλλάβει.

Η δίκη των δύο γυναικών αναμένεται να συνεχιστεί την Τετάρτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης