Ο "αμετροεπής" Καναδός

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009, 09:21
Ο "αμετροεπής" Καναδός
Και όμως συμβαίνει. Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Στέφεν Χάρπερ, κόντρα στο ρεύμα που θέλει τους πολίτες της χώρας του "μετριόφρονες", δήλωσε ορθά κοφτά πως η χώρα του αποτελεί το αντικείμενο του "παγκόσμιου θαυμασμού" για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την διεθνή οικονομική κρίση.

«Ο Καναδάς παραμένει ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος στον κόσμο. Είμαστε η μοναδική από τις αναπτυγμένες χώρες, για την οποία ουδείς πιστεύει πως έχει την παραμικρή ευθύνη για την κρίση», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Καναδάς, ο οποίος είχε πλεονασματικό προϋπολογισμό πριν την κρίση και κατάφερε να αποφύγει μεγάλα προβλήματα με τις τράπεζές του, επηρεάσθηκε ελάχιστα από την οικονομική κρίση εν σχέσει με τους άλλους ισχυρούς εταίρους του.

«Είμαστε τόσο πολύ μετριόφρονες, ως Καναδοί, που ορισμένες φορές λησμονούμε τα τόσα μας πλεονεκτήματα, τα οποία όλοι οι υπόλοιποι αντιλαμβάνονται», τόνισε ο Χάρπερ, μιλώντας με ασυνήθιστο πάθος.

Και για να πείσει όσους ενδεχομένως παρέμειναν δύσπιστοι προς τα άλλα επιχειρήματά του, ο κ. Χάρπερ παρέθεσε ορισμένα ακόμη δεδομένα για τη δεύτερη μεγαλύτερη γεωγραφικά χώρα στον κόσμο: «Κι εμείς επίσης είχαμε ένα ιστορικό αποικιοκρατίας. Συνεπώς έχουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που θαυμάζει κανείς στις μεγάλες δυνάμεις, αλλά κανένα από εκείνα που να τον απειλούν ή να τον ενοχλούν», τόνισε.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009, 09:21