Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε σήμερα δύο νεαρές γυναίκες από την πόλη της Νίκαιας ως ύποπτες για δεσμούς με τον μαχητή Ισλαμιστή τρομοκράτη Rachid Kassim, σύμφωνα με το γραφείο Εισαγγελίας του Παρισιού.

Οι γυναίκες είναι ηλικίας 18 και 19 ετών και επικοινωνούσαν μαζί του με κρυπτογραφημένο σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων . Ο άνθρωπος σκιά του Isis, τα τρέχοντα ίχνη του οποίου παραμένουν άγνωστα, έχει συμμετάσχει σε αρκετές επιθέσεις ή απόπειρες επιθέσεων στη Γαλλία, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της εφημερίδας Le Parisien που αποκαλύπτει μάλιστα κι ένα σχετικό μήνυμά του με το οποίο ζητεί εκδίκηση για το θάνατο, τον περασμένο μήνα, του ηγέτη του Isis Μοχάμεντ αλ Αντανί (φωτό).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχει ζητήσει εκδίκηση για το θάνατο του ηγέτη της Ισλαμιστικής οργάνωσης τρόμου, Μοχάμεντ αλ Αντανί, με χτυπήματα σε συγκεκριμένους στόχους ως αντίποινα για την εξόντωση του αδελφού -όπως λέει- και πρώην Νο 2 του Isis, που σκοτώθηκε από τους Αμερικανούς με Drone.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Adnani που εθεωρείτο Υπολοχαγός στο πεδίο της μάχης, είχε συντονίσει την κίνηση των αγωνιστών του IS, κι ενθάρρυνε επιθέσεις μοναχικών λύκων μέσα από τον προσηλυτισμό πολιτών στην Ευρώπη.

Ο φλογερός ρήτορας –που σκοτώθηκε με Drone από τους Αμερικανούς– εμπνευστής του μακελειού στη Νίκαια της Γαλλίας, με πάνω από 100 νεκρούς και τραυματίες, ήταν και ο επικεφαλής της «Emni» (μυστικές υπηρεσίες του Isis), σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.

Εντωμεταξύ οι δύο κοπέλες που συνελήφθησαν παραδέχθηκαν ότι σχεδίαζαν επίθεση, πριν εγκαταλείψουν τη χώρα, όπως τους είχε πει ο Ρασίντ Κασίμ, που φιγουράρει πρώτος στη λίστα των πλέον καταζητούμενων τρομοκρατών στη Γαλλία, σύμφωνα με το εθνικό κέντρο Αντιτρομοκρατίας της χώρας.

Τουλάχιστον τέσσερις ακόμη έφηβοι, με την ύπαρξη υποψίας σχεδίασης εκτέλεσης αιματηρής πράξης στο όνομα του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Χαλιφάτου, συνελήφθησαν σε διάστημα 10 ημερών από τις 5 Σεπτεμβρίου κι έπειτα, σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας, μια γαλλική υπηρεσία πληροφοριών, η οποία εντόπισε τους υπόπτους μέσω κοινωνικών δικτύων.

Όλοι ήρθαν σε επαφή μέσω «Telegram» με τον Kassim, ο οποίος αυτή τη στιγμή εικάζεται ότι βρίσκεται σε περιοχή της Συρίας, σύμφωνα με αστυνομικές και δικαστικές πηγές της Γαλλίας.

Οι Γαλλικές αρχές εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι ο Κασίμ έχει εμπνεύσει τους Αμπντέλ Κερμίς και Πετιζάν (και οι δύο ηλικίας 19 ετών), οι οποίοι έκοψαν το κεφάλι του 86χρονου Πάτερ Ζακ Χάμελ, σε εκκλησία της ενορίας του Αγίου Στεφάνου, στη βόρεια πόλη του Σεντ Ετιέν στις 26 Ιουλίου…

Επίσης θεωρείται ως βασικός ύποπτος και για διασυνδέσεις με τον 25χρονο τζιχαντιστή Λαρόσι Αμπάλα (σκοτώθηκε σε μια δραματική επιδρομή από την ελίτ των αστυνομικών δυνάμεων RAID), ο οποίος μαχαίρωσε αστυνομικό διοικητή και αξιωματικό της αστυνομίας μέχρι θανάτου στο σπίτι τους, στο δυτικό προάστιο του Παρισιού «Magnanville» στις 13 Ιουνίου.

Επιμέλεια: Φάνης Επιτροπάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης