Η μικρή αμερικανική πόλη του Μιζούρι εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναταραχή από το βράδυ της Δευτέρας. Η απαλλαγή του αστυνομικού που δολοφόνησε τον 18χρονο αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν τον περασμένο Αύγουστο προκάλεσε, όπως αναμενόταν, την οργή πολιτών, όχι μόνο στο Φέργκιουσον αλλά σε πολλές άλλες πόλεις των ΗΠΑ. Μέσα στη νύχτα της Τρίτης σημειώθηκαν εκ νέου συγκρούσεις και έτροπα μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας, ωστόσο σε μικρότερη έκταση σε σχέση με τα επεισόδια και τις λεηλασίες ιδιωτικών περιουσιών που έλαβαν χώρα τη Δευτέρα.

Δείτε τη live μετάδοση των γεγονότων από το CNN

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αμερικανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία νέοι που φέρονται να είχαν ξεφύγει από τις κεντρικές διαδηλώσεις πυρπόλησαν αστυνομικό όχημα, ενώ ακολούθησαν ρίψεις δακρυγόνων από τους αστυνομικούς.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής Τζέι Νίξον πάνω από 2.200 άνδρες της αμερικανικής Εθνοφρουράς έχουν φθάσει ήδη στο Φέργκιουσον και τις γύρω περιοχές σε μια προσπάθεια καταστολής της βίας.

Από την πλευρά του ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι κατανοεί την δυσαρέσκεια πολλών απέναντι στην απόφαση της δικαιοσύνης υπέρ του αστυνομικού Ουίλσον, ωστόσο καταδίκασε τις βίαιες ενέργειες, τονίζοντας ότι συνιστούν κι αυτές με τη σειρά τους παράνομες πράξεις οι οποίες είναι πρέπει να τιμωρηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα στον Λευκό Οίκο έχει αρχίσει ένας πυρετός διαβουλεύσεων για το εάν ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να μεταβεί στο Φέργκιουσον. 

Διαβάστε επίσης: Μιζούρι: Θάνατος – μυστήριο 20χρονου αφροαμερικανού εν μέσω επεισοδίων
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014, 21:31

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης