Το Ιράν θα πρέπει να ενισχύσει τη στρατιωτική του ικανότητα και την ετοιμότητά του να αποτρέπει εχθρούς, δήλωσε σήμερα ο Ανώτατος Ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σε συνάντηση που είχε με διοικητές του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Χαμενεΐ.

«Αυξήστε την ικανότητα και την ετοιμότητά σας όσο περισσότερο μπορείτε ώστε οι εχθροί του Ιράν να μην τολμήσουν καν να απειλήσουν αυτούς τους μεγάλους ανθρώπους», είπε ο Χαμενεΐ και πρόσθεσε: «Η Ισλαμική Δημοκρατία δεν σκοπεύει να ξεκινήσει πόλεμο με οιονδήποτε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εντάσεις ανάμεσα στο Ιράν και στη Σαουδική Αραβία έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες καθώς οι δύο χώρες συναγωνίζονται για την εξουσία και την επιρροή στην περιοχή. Οι δύο πλευρές υποστηρίζουν αντίπαλες πλευρές στους πολέμους στη Συρία και στην Υεμένη και διαφορετικές παρατάξεις στο Ιράκ και στον Λίβανο.

Στο μεταξύ, η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι συναντήθηκε σήμερα με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ στη Γενεύη και επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Ένωσης να διασώσει την πολυμερή πυρηνική συμφωνία, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕ.

Η Μογκερίνι υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστεί η πλήρης και αποτελεσματική εφαρμογή της ιρανικής πυρηνικής συμφωνίας από όλα τα μέρη, «περιλαμβανομένων των οικονομικών οφελών που προκύπτουν από αυτήν», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης