Ο πατέρας του δράστη της διπλής επίθεσης τον περασμένο Ιούλιο στο Όσλο που προκάλεσε τον θάνατο 77 ανθρώπων, δήλωσε σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται σήμερα, Πέμπτη, στον γερμανικό Τύπο, ότι ο γιος του «είναι ο χειρότερος τρομοκράτης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Είναι ο χειρότερος τρομοκράτης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σκότωσε 77 αθώους και δεν έχει καν τύψεις», δήλωσε ο Γενς Μπράιβικ, 76 ετών, πατέρας του ‘Αντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, στο γερμανικό περιοδικό «Stern».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην διπλωμάτης, που ζει στη νότια Γαλλία, δεν επικοινωνούσε σχεδόν καθόλου με τον γιο του, παρόλα αυτά θέλει να τον επισκεφθεί στη φυλακή.

«Θέλω να τον κοιτάξω στα μάτια. Ίσως θα μπορούσα να του ξυπνήσω κάποια συναισθήματα. Δεν είχαμε σχέση πατέρα-γιου τα τελευταία έξι χρόνια καθώς δεν είχαμε κανένα κοινό ενδιαφέρον. Προφανώς τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί αν είχα ασχοληθεί περισσότερο με τον ‘Αντερς», πρόσθεσε.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει τρεις ημέρες μετά τις επιθέσεις ο Γενς Μπράιβικ είχε δηλώσει ότι ο γιος του θα έπρεπε να έχει αυτοκτονήσει αντί να σκοτώσει άλλους ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης