Την πρόθεση της νομικής ομάδας του Τζούλιαν Ασάνζ να κινηθεί νομικά εναντίον του υπουργού Εξωτερικών του Εκουαδόρ, Χοσέ Βαλένθια Αμόρες για το γεγονός ότι δημοσιοποίησε απόρρητες πληροφορίες για τη διαδικασία χορήγησης ασύλου στον αυστραλό πληροφοριοδότη, εξέφρασε ο δικηγόρος του Ασάνζ Κάρλος Ποβέντα, μιλώντας στο Sputnik.

«Τις επόμενες ημέρες αρχίζουμε τις νομικές διαδικασίες. Οι διαδικασίες θα κινούνται εναντίον του υπουργείου Εξωτερικών και του νόμιμου εκπροσώπου του που είναι ο υπουργός Εξωτερικών», τόνισε ο δικηγόρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών του Εκουαδόρ επανέλαβε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να παραχωρήσει άσυλο στον Ασάνζ.

«Το καθεστώς του ατόμου που ζητά άσυλο παραμένει σε ισχύ», είχε δηλώσει ο υπουργός μιλώντας στην εφημερίδα The Universo.

Ο Βαλένθια είχε δηλώσει επίσης ότι το ζήτημα του Ασάνζ θα πρέπει να λυθεί με ανοιχτό διάλογο μεταξύ των δικηγόρων του και των βρετανικών αρχών, καθώς μέχρι και σήμερα διαμένει στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τζούλιαν Ασάνζ ζει εκεί από το 2012, όταν η Βρετανία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να τον απελάσει στη Σουηδία, όπου κατηγορούνταν για σεξουαλικά σκάνδαλα. Παρά το γεγονός ότι η σουηδική αστυνομία απέσυρε τις κατηγορίες το 2017, ο Ασάνζ συνεχίζει να φοβάται ότι μπορεί να εκδοθεί στις ΗΠΑ, όπου κατηγορείται για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: Sputnik 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης