Ο Berlusconi προγραμματίζει τις κινήσεις των «πρώτων κυριών»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2009, 19:57
Ο Berlusconi προγραμματίζει τις κινήσεις των «πρώτων κυριών»

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Silvio Berlusconi θα επιβλέψει προσωπικά το πρόγραμμα των «πρώτων κυριών» που θα συνοδεύσουν τους συζύγους τους στη Διάσκεψη της G8 που θα πραγματοποιηθεί στη σεισμόπληκτη L' Aquila.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο «καβαλιέρε» προσπαθεί να προγραμματίσει για την 8η Ιουλίου μία συνάντηση μεταξύ των συζύγων των πρωθυπουργών των οχτώ ισχυρότερων κρατών με τον Πάπα Βενέδικτο στο Βατικανό.

Εξαίρεση ωστόσο αναμένεται να αποτελέσει η Michelle Obama, η οποία πιθανότατα θα συναντήσει τον Ποντίφικα μαζί με τον σύζυγό της και πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama, στην προγραμματισμένη συνάντηση στις 10 Ιουλίου.

Για τις επαφές των συζύγων των οκτώ ηγετών, το πρόγραμμα κατά πάσα πιθανότητα θα περιλαμβάνει συνάντηση με τον δήμαρχο της Ρώμης, Gianni Alemanno, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στον ιταλικό Τύπο, οι «πρώτες κυρίες» θα επισκεφτούν στις 9 Ιουλίου τις σεισμόπληκτες περιοχές περιφερειακά της L' Aquila.

Στις 10 Ιουλίου, τελευταία μέρα της Συνόδου, οι κυρίες αναμένεται να συμμετάσχουν σε συνέδριο στη Ρώμη με θέμα «Οι γυναίκες και η πείνα στον κόσμο».

«Θα αντιμετωπίσουν τα ίδια προβλήματα για τα οποία συζητάμε εμείς στη L' Aquila», δήλωσε ο «καβαλιέρε» για τη συμμετοχή των «πρώτων κυριών» στο συνέδριο.

Φυσικά,  ανάμεσα στις «πρώτες κυρίες» δε θα είναι η σύζυγος του Ιταλού πρωθυπουργού.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2009, 19:57